13/3/2021

Webflow vs Wordpress

Webflow eller Wordpress? Varför vi har valt Webflow och varför är de så mycket bättre än Wordpress

Wordpress är något man gör ofta när det kommer till hemsidor, de är i dagens läge världens största hemsida plattform. Men de behöver inte betyda att de är världens bästa plattform.  Wordpress har funnits sedan internets start, men nu på senare tid har det kommit en hel del olika plattformar när det kommer till hemsidor. Bland annat Wix (vilket är skit :) ), Squarespace & det bästa Webflow.  Men vad är det då som skiljer mellan Webflow & Wordpress & vad gör Webflow till det bättre alternativet. 


Vi kan börja med att gå igenom de största skillnaderna mellan plattformarna: 

  • Webflow ger dig en design frihet där du kan designa en hemsida hur som helst. Medans Wordpress begränsar dig till färdiga teman eller kodad från grunden.
  • Webflow ger dig en ”clean” och kvalitativ kod medans(vilket Google & andra sökmotorer älskar) Wordpress kod kan bli väldigt rörig eftersom det behövs en del Plugins.
  • Webflow ger dig möjligheten att redigera direkt från hemsidan, medans alla ändring på en Wordpress sida sker från kontrollpanelen.
  • Webflow är en visuell hemsidebyggare från grunden, medans du behöver plugins för det till Wordpress.
  • Wordpress är open-source, så det finns ingen officell support and vända sig till om man behöver hjälp utan det finns endast forum. Webflow har ett grymt support team samt community, de har även något de kallar 'Webflow University' där de har hundratals videos där de går igenom plattformen med video tutorials.

Marcus Flygh
VD, Flygh Media
flyghmedia.se
Fler blogg inlägg